Neem contact op

Neem contact op voor het aanvragen van meer informatie.

Betonvloer impregneren

Het belang van je betonvloer impregneren

Door je betonvloer te impregneren, kun je de levensduur van de vloer aanzienlijk verlengen. De beschermende laag die op het beton ontstaat na het impregneren ervan, zorgt er namelijk voor dat je vloer wordt beschermd tegen vet en vuil en maakt dat de vloer minder snel slijt. Een ander voordeel van een geïmpregneerde vloer is dat deze door het gladdere oppervlak gemakkelijker schoon te maken is en bovenal ziet een betonvloer er netter er verzorgder uit na een impregneerbehandeling. Je kunt op onze website terecht voor de juiste materialen om zelf je betonvloer te behandelen met een impregneermiddel of je kunt de vloer van je kantoor of woonhuis door ons laten behandelen.

Het impregneren van een betonvloer

Het impregneren van een betonvloer hoeft geen lastig karwei te zijn. Het is echter wel belangrijk dat je de juiste middelen in huis hebt en dat je voor een goede voorbereiding zorgt. Bekijk ons aanbod aan impregneermiddelen online waarmee je jouw betonvloer een extra lange levensduur kunt te geven. Bij twijfel over welk middel geschikt is in jouw situatie kun je contact met ons opnemen. We zullen je dan productadvies geven en de juiste producten leveren. Desgewenst spreken we ook de stappen door die nodig zijn om een optimaal resultaat te verkrijgen, waaronder het egaliseren van de vloer, het vooraf reinigen van het te impregneren oppervlak en het goed laten drogen ervan voordat je aan de slag gaat met impregneren. 

Waarom een betonvloer zelf impregneren?

Van Nistelrooij Betonwereld ondersteunt je graag bij het impregneren van je betonvloer. Een goede reden om een betonvloer zelf te impregneren, is het kostenplaatje. Je bent vele malen goedkoper uit door je vloer zelf van een beschermende laag te voorzien dan wanneer je dit door een professioneel bedrijf laat doen. Het impregneren is, mits je de juiste producten binnen handbereik hebt, vrij eenvoudig. Je hebt het middel zelf nodig plus een grote bak of emmer om dit in te doen. Een verfroller met een uitschuifbare steel werkt prima om het middel aan te brengen op de vloer. Je kunt eventueel een kleine verfroller gebruiken om de kleinere randen en hoeken te voorzien van het impregneermiddel. Zorg daarbij voor wat middelen als handschoenen en een veiligheidsbril om je handen en ogen te beschermen en je kunt beginnen. 

Productencategorieën​