Neem contact op

Neem contact op voor het aanvragen van meer informatie.

Gevlinderde betonvloer impregneren

Is een gevlinderde betonvloer impregneren noodzakelijk?

Het is niet noodzakelijk om je gevlinderde betonvloer te impregneren, al is het zeker wel aan te raden. Door het vlinderen van een betonvloer verhoog je het vermogen van de vloer om vuil en water af te stoten. Als je besluit om een gevlinderde betonvloer te impregneren, verhoog je het percentage vuil en vocht dat de vloer afstoot nog verder. Om de kwaliteit van je vloer zo lang mogelijk te behouden en de onderhoudskosten zo ver mogelijk te verlagen, is het impregneren van een gevlinderde betonvloer een goede investering. Houd er rekening mee dat het impregneren van een betonvloer wel noodzakelijk is wanneer deze in de badkamer gelegen is.

Het impregneren van een gevlinderde betonvloer

Je kunt op werkdagen tussen 08:30 uur en 17:30 uur telefonisch contact opnemen met een medewerker van Van Nistelrooij Betonwereld om je wensen omtrent het impregneren van een betonvloer voor te leggen. Je kunt dit door ons laten doen, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een gevlinderde betonvloer te impregneren. In het laatste geval zullen wij het benodigde impregneermiddel leveren, zodat je jouw vloer van een afstotende laag kunt voorzien. Zo houd je je betonvloer langer mooi en bescherm je deze tegen vlekken, putjes en andere beschadigingen.

Is het moeilijk om zelf een gevlinderde betonvloer te impregneren?

Bij zelf een gevlinderde betonvloer impregneren komt net even iets meer kijken dan het zelf impregneren van een normale betonvloer. Het is raadzaam om de gevlinderde vloer eerst op te schuren, zodat oneffenheden worden verwijderd en het materiaal wat poreuzer wordt. Ook zijn er twee tot drie lagen impregneermiddel nodig om het gewenste resultaat te behalen en mag de vloer 48 uur niet worden belopen, zodat het middel de kans krijgt om goed uit te harden. Als je niet zeker weet of je zelf je vloer wilt impregneren of dat het wellicht verstandiger is om dit te laten doen, dan mag je gedurende onze openingstijden bij ons langskomen in Veghel. Dan adviseren we je en bespreken we de mogelijkheden onder het genot van een kop koffie.

Productencategorieën​