Neem contact op

Neem contact op voor het aanvragen van meer informatie.

Vlindermachine

Een vlindermachine voor het vlinderen van je beton

Door een betonvloer te vlinderen, maak je de vloer dichter van structuur en gladder. Door het vlinderen van beton creëer je een slijtvaste toplaag, waardoor je langer plezier kunt hebben van de vloer. Om beton te vlinderen, heb je een vlindermachine nodig. Deze machine heeft een schuurschijf die door zijn ronddraaiende bewegingen de toplaag van het gestorte beton openschuurt. Er zal vervolgens een cementlaagje ontstaan bovenop het beton. Als dit resultaat is bereikt, kan de schuurschijf worden verwijderd en kunnen de bladen van de vlindermachine hun werk doen en het laagje dichtpoetsen. De machine heeft verschillende standen, zodat de vloer na elke vlinderbehandeling gladder en dichter wordt. Het vlinderen van een betonvloer geeft de vloer een harde toplaag, maar dit houdt niet in dat impregneren overbodig is. 

De diverse vlindermachines in ons assortiment

In ons assortiment vind je verschillende soorten vlindermachines om jouw betonvloer mee af te werken. De Edgers in onze collectie zijn speciaal ontworpen voor het schuren van muren en kanten en het schuren rondom kolommen. Dit type vlindermachine is ideaal voor het schuren van smalle gangen en kleine vloeren. De Ride-on vlindermachines kunnen worden ingezet bij het schuren en vlinderen van vloeren tot duizenden meters. Doordat je plaatsneemt in de stoel op de machine, ben je in een comfortabele houding gedurende het vlinderen van een groot oppervlak. We hebben hydraulisch bekrachtigde en manueel gestuurde exemplaren. Ook bieden wij handvlindermachines in drie verschillende maten voor het afwerken van je betonvloer.

Een vlindermachine kopen bij Van Nistelrooij Betonwereld

Wil je zelf aan de slag gaan met het bewerken van je betonvloer? Dan kun je bij ons een vlindermachine kopen. Afhankelijk van het oppervlak dat je wilt bewerken kies je de geschikte machine om een strakke, ruimtelijke uitstraling te creëren. Als extra bewerking voor je betonvloer kun je ons assortiment aan instrooimaterialen bekijken. Tijdens het vlinderen kun je kwartskorrels, metaal of carborundum in het cement strooien. Zo ontstaat er een robuustere, slijtvastere laag. Een andere optie is een pigmentstof instrooien tijdens het vlinderen, zodat de vloer de door jou gewenste kleur krijgt.

Productencategorieën​